Upozorenje za roditelje: Djevojčica umrla zbog gutanja sitnog predmeta kojeg svi imamo u svom domu..

.

Dobro trebate paziti na svoju djecu, pogotovo ako su mala. Trenutak nepažnje može biti koban, zato ih ne ostavljajte bez nadzora. Pazite s čim se igraju jer se mogu ugušiti ili povrijediti.

Ovi roditelji su preživjeli nešto najgore što roditelj može doživjeti, smrt djeteta. Nisu ni sanjali da će zbog jedne sitne stvarčice njihovo dijete umrijeti.

Naime, njihova dvogodišnja kćerka Frančeska je uzela malu (dugme) bateriju iz pakovanja 3D naočara. To niko nije primjetio

Njen otac je bio u istoj sobi, ali nije ništa primjetio jer djevojčica nije počela da se guši, već je baterija u kontaktu sa slinom počela korozirati i djevojčica je preminula. Tečnost iz bakterije joj je spalila unutrašnje organe.

Sve se to jako brzo odigralo. Sada njeni roditelji apeluju na ostale da budu oprezniji jer ovakve stvari mogu koštati života njihovu djecu.

loading...

Njen otac kaže: “Užasno mi je teško da o tome govorim. Ne mogu da vam opišem kolika krivica me izjeda jer sam bio tamo, s njom, a nisam primjetio šta se događa.

Zato želim da vas upozorim ne samo da pazite gdje ostavljate predmete u kojima se nalaze te male baterije, već da, ako vam se to ikada i dogodi, znate da prepoznate nuspojave. Ja ih nažalost nisam primjetio na vrijeme, nisam ni znao za njih.

Možda … da sam znao. Možda za nas ne bi bilo kasno. Ako dijete teško diše, počne naglo da plače, hvata se za grudi ili stomak, odjednom zvuči promuklo, traži vode ili teško pije vodu i guta.

Ili je već baterija učinila štetu pa nastupi proliv, krvava stolica, povraćanje … u tom slučaju nikada ne čekajte ni trenutka.

Idite u hitnu, možda vaše dijete nije progutalo ništa, ili ste se samo uplašili, ali u svakom slučaju bolje je brzo reagovati”.

Izvor: megagiga.info

b

loading…


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*